Behandlinger

Hos Ålekistevej Tandklinik, sørger vi for en professionel og omsorgsfuld tandpleje. Vi anbefaler, at du får undersøgt dine tænder regelmæssigt. Det giver os mulighed for at opdage begyndende tandskader i så god tid, at vi kan forebygge med en enkel behandling.

Undersøgelse

Ved en undersøgelse foretages en grundig gennemgang af dit tandsæt, mundhulen og tyggeapparatet.

Tandsættet undersøges blandt andet for tegn på huller, slid, betændelse, tandsten og parodontose.

Mundhulen bliver undersøgt for mulige slimhindeforandringer.

Tyggeapparatet undersøges for, om tyggemuskler eller kæbeled viser tegn på overbelastning eller slid.

Et rutineundersøgelse er relevant for dig, som ønsker at forebygge og holde din mund sund. Det er her eventuelle huller eller andre sygdomstilstande kan opdages og tages hånd om i tide, inden de bliver et problem for dig. Det er her, vi har mulighed for at hjælpe dig eller give dig gode råd om, hvordan du kan holde munden sund hele livet. Hvis skaden er sket, kan vi i samråd med dig ligge en plan for den videre behandling.

Intervallerne for rutineundersøgelse tilpasses individuelt og ligger typisk hver 6./ 9. /12. måned. Undersøgelsen afsluttes, efter behov, med en tandrensning, hvor tandsten og misfarvninger renses og poleres af tænderne, så de fremstår helt rene igen.

Tandrensning

En tandrensning på klinikken er en simpel og smertefri proces. Vi undersøger først din mund og dine tænder for at sikre os, at der ikke er tegn på cariesangreb, parodontose og andre sygdomme i tænder og tandkød. Når vi har undersøgt, om alt er, som det skal være, fjerner vi plak, belægninger og tandsten fra dine tænder, ligesom vi i et vist omfang fjerner misfarvninger, som er forårsaget af kaffe, te, vin og tobak. Til sidst pudser og polerer vi dine tænder, som er blevet påført en smule tandpasta med fluor og pimpsten. Efterfølgende vil dine tænder føles glatte og rene.

Der er altså hverken smerter eller ubehag forbundet med at få renset tænder. Skulle du alligevel være utryg ved at sætte dig i tandlægestolen, tager vi selvfølgelig hensyn til det. Det skal være en tryg og behagelig oplevelse at få lavet en tandrensning hos os.

Tandlægeskræk

Det er de færreste, som direkte glæder sig til at komme til tandlæge. For mange, er ordet tandlæge associeret med angst. Ofte udvikles tandlægeskræk på baggrund af en dårlig eller traumatisk oplevelse man har haft hos tandlægen. Angsten kan være så omfattende, at man udebliver fra regelmæssige tandlægebesøg.

Desværre ser vi ofte, at udeblivelsen resulterer i dårlig mundhygiejne og tandproblemer, som yderligere kan forårsage smerte eller at man er flov over tilstanden af tandsættet.

Hos Ålekistevej Tandklinik har vi stor erfaring med at hjælpe patienter med tandlægeskræk. Vi mener, at tillid mellem tandlæge og patient, er det første skridt på vejen mod et sundere forhold til tandbehandlinger, og regelmæssige tandlægebesøg.

Tandudtrækning (visdomstænder)

Desværre må vi stadig fjerne tænder – tit pga. parodontose, men også fordi det bare ikke altid er muligt, at lave en svækket tand. Den er måske knækket langt under tandkødet, eller der er betændelse på roden, som ikke forsvinder ved en rodbehandling. Vi fjerner dine tænder skånsomt og uden smerter.

Visdomstænder kommer hos nogle personer ikke rigtigt frem pga. pladsmangel, eller de umuliggør rengøring af tænderne foran, så kan det være hensigtsmæssigt at fjerne dem. Vi vurderer fra person til person, og oplyser dig om hvad der er bedst for dig. Mange visdomstænder kan heldigvis få lov at blive siddende og volder ingen problemer.

Fyldninger

Man kan få lavet en tandfyldning i mange forskellige situationer. Den meste udbredte årsag er, at man ønsker muligt at erstatte en manglende eller defekt del af en tand. Behovet for en tandfyldning kan opstå af forskellige årsager. En sådan fyldning kan bl.a. lukke huller (caries) i tænderne, men kan også erstatte en knækket tand.

Som patient er det som udgangspunkt op til dig, om du vil have lavet en tandfyldning med eller uden bedøvelse. Uanset om du vælger den ene eller anden løsning, så gør vi vores bedste for, at du får en god oplevelse og opnår det ønskede resultat.

Kroner

Hvis du har en defekt tand, som det ikke længere er forsvarligt eller muligt at reparere med en fyldning, så den kan holde, er det nødvendigt med en krone. Den vil gøre tanden mere holdbar og skal sikre, at tanden ikke knækker, så du derved risikerer at miste tanden.

Paradentose

Parodontose er en betændelse i tandkødet, som uden den rette behandling kan forårsage store skader i tandkødet og tab af den knogle som tænderne sidder fast i. Behandles det ikke vil det kunne resultere i at tænderne kan løsne sig og til sidst risikerer man at miste tænderne.

Det er altafgørende for en succesfuld parodontosebehandling, at sygdommen opdages i tide.

​Opdages den hurtigt, kan vi sammen med dig sætte ind med den rette parodontosebehandling, så du bedst og hurtigst får bugt med problemerne.

På vores tandklinik har vi både det moderne udstyr og ekspertisen til at give vores patienter den nødvendige parodontosebehandling. Fjernelse af bakteriebelægningerne på tænderne er afgørende for forebyggelsen af parodontose. Dette skal dog følges op med en meget omhyggelig daglig renholdelse af tænderne med både tandbørste og tandtråd/mellemrumsbørste.

Rodbehandling

Hvis din tand skal rodbehandles, er det fordi, nerven i tanden har taget skade. Det kan være, at bakterier er trængt ind i nerven, hvis din tand har et stort hul. Men tandens nerve kan også tage skade, hvis den udsættes for et traume i form af et slag eller et hårdt stød. Når vi rodbehandler, foregår det altid under bedøvelse, så du ikke mærker noget.

Vi kontrollerer din rodbehandlede tand efter ca. 6 måneder og vurderer behovet for kronebehandling. Vi tager et kontrolbillede, og laver en grundig status for tanden. I de fleste tilfælde vil der være behov for en kronebehandling, da tanden er svagere og i større risiko for at knække.

Broer, hel- og delproteser

Hvis man mangler en eller flere tænder i tandrækken, kan en løsning være en bro. En bro fungerer på den måde, at de tænder som støder op til hullet i tandrækken, tjener som bropiller. Både naturlige tænder og implantater kan fungere som bropiller. En bro laves i samarbejde med en tekniker, der er specialiseret i at skabe et flot, naturligt resultat.

På samme måde laves hel- og delproteser i samarbejde med en tekniker, så patienten udover at få afdækket sit funktionelle behov for tænder også får et æstetisk flot resultat.

Tandblegning

Med en tandblegning hos på klinikken får du pænere tænder og et smukkere smil.

For nogle mennesker kan misfarvninger af tænderne være så generende, at de undlader at smile og grine. Dem anbefaler vi altid at overveje en tandblegning.

Misfarvning af tænder kan skyldes mange ting. Det kan være aflejring på tandoverfladen af farvestoffer fra mad og drikkevarer som kaffe, te og rødvin, men også visse former for medicin kan give misfarvninger.

Misfarvningen kan også være forårsaget af en død nerve i tanden, en defekt emaljestruktur som følge af arvelige sygdomme eller slet og ret alderdom.

Der er i dag mange forskellige muligheder for at blege tænderne. Vi anbefaler, at tandblegning kun sker efter samråd med en tandlæge eller tandplejer. Kontakt os for en konsultation, hvor du kan høre mere om mulighederne for tandblegning.

Akut nødbehandling

Hvis du har brug for tandlægehjælp uden for vores åbningstid, eller når vi har ferielukket, kan du søge hjælp på tandlægevagtens hjemmeside: www.tandlægevagten.dk.

Tandlægevagten København
Oslo Plads 14
2100 København Ø

Som medlem af Tandlægeforeningen er vi forpligtet til at efteruddanne os løbende

Adresse

Ålekistevej 81, 1. tv.
2720 Vanløse

CVR: 40646736

Kontakt

Åbningstider

Mandag: 8:00-16:00
Tirsdag: 8:00-18:00
Onsdag: 8:00-16:00
Torsdag: 8:00-16:00
Fredag: 8:00-14:00
Lørdag: Efter aftale

Andet

Privatlivspolitik

Følg os på Facebook